کربنات کلسیم (Calcium Carbonate) یا کلسیم کربنات(Wikipedia) یک ماده معدنی پرکاربرد است که به طور طبیعی در سنگ آهک، سنگ مرمر و گچ پیدا میشود. این ماده معدنی جزو فراوانترین سنگهای رسوبی در پوسته کره زمین است و از آن در تولید بسیاری از محصولات استفاده میکنند؛ از صنعت ساخت و ساز گرفته تا تولید دارو، مواد غذایی و ساخت پلاستیک. در حالت کلی میتوان گفت کلسیم کربنات نقش بسیار مهمی در تامین نیازهای بشر دارد و تولید آن از اهمیت ویژهای برخوردار است. در ادامه این نوشته قصد داریم درمورد سوال کربنات کلسیم چیست یا کلسیم کربنات چیست و در رابطه با مشخصات، ویژگیها، نحوه تولید و انواع آن توضیحات بیشتری ارائه دهیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.
پودرسازان خلیج فارس با داشتن تجربهای چندین ساله در تولید انواع پودر کربنات کلسیم، این ماده معدنی را با خلوص بالا و قیمت مناسب در اختیار مشتریان قرار میدهد. این مجموعه برای تولید کلسیم کربنات از تکنولوژی روز دنیا و مواد اولیه باکیفیت استفاده میکند و این مساله باعث میشود اندازه ذرات یکدست باشد. در صورتی که قصد خرید و استعلام قیمت کربنات کلسیم را داشتید، کافی است با کارشناسان پودرسازان خلیج فارس تماس بگیرید تا راهنماییهای لازم را در اختیارتان قرار دهند.
- کربنات کلسیم چیست | کلسیم کربنات چیست؟ (Caco3 چیست)
- کربنات کلسیم؛ بررسی مشخصات و ویژگیها کربنات کلسیم پودرسازان خلیج فارس
- کلسیم کربنات چه مزایایی دارد؟
- کربنات کلسیم؛ آشنایی با انواع کلسیم کربنات بر اساس روش تولید
- انواع کلسیم کربنات بر اساس نوع کاربرد
- کاربردهای کلسیم کربنات چیست؟
- منابع طبیعی کربنات کلسیم
- اندازه ذرات کلسیم کربنات چه تاثیری بر روی کیفیت آن دارند؟
- آشنایی با اندازه دانهبندی کربنات کلسیم
- آنالیز کربنات کلسیم و مشخص کردن درصد خلوص آن
- روشهای بازیافت و استفاده مجدد از کلسیم کربنات
کربنات کلسیم چیست | کلسیم کربنات چیست؟ (Caco3 چیست)
کلسیم کربنات(CaCo3) به طور طبیعی از سنگهای آهک، مرمر، گچ، دولومیت و پوسته جانوران طبیعی استخراج میشود. حدود 5 درصد از پوسته کره زمین را این ماده معدنی تشکیل داده و در آبهای زیرزمینی و دریاها نیز به فراوانی وجود دارد. این ماده سفید و بیبو به دلیل داشتن ویژگیهایی همچون خنثیکنندگی، تقویتکنندگی و پرکنندگی، در صنایع کاغذسازی، داروسازی، رنگسازی و پلاستیکسازی به طور گسترده استفاده میشود. خواص این ماده معدنی باعث بهبود محصولات شده و کیفیت آنها را افزایش میدهد. از طرفی، قیمت مناسب این محصول باعث شده تا در صنایع، جایگزین بسیاری از مواد دیگر شود.
کربنات کلسیم؛ بررسی مشخصات و ویژگیها کربنات کلسیم پودرسازان خلیج فارس
کلسیم کربنات از دو عنصر اکسیژن و کربن ساخته شده است و در شرایط محیطی حالتی پایدار دارد. این ماده در تماس با اسیدهای قوی مثل اسید کلریدریک واکنش داده و گاز کربن دیاکسید آزاد میکند. از ویژگیهای دیگر این ماده میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- فرمول شیمیایی: CaCO3
- جرم مولی: 100.09 گرم بر مول
- رنگ: سفید یا بیرنگ
- سختی: بین 3 الی 4 در مقایس موس (این ماده نسبتا نرم است و میتوان آن را خراش داد.)
- ساختار کریستالی: این ماده معدنی به صورت کریستالهای مختلفی مانند واتریت، آراگونیت و کلسیت یافت میشود.
- چگالی: بین 2.71 الی 2.93 گرم بر سانتیمتر مکعب
- حلالیت: در دمای 25 درجه سانتیگراد محلولیت کمی در آب دارد. (حدود 0.0013 گرم در 100 میلیلیتر آب). اما در ترکیب با دیاکسید کربن، میزان حلالیت آن افزایش پیدا میکند.
- نقطه ذوب: 1339 درجه سانتیگراد
- اثرات مضر: این ماده غیرسمی و بیضرر است.
- شکل ظاهری: جامد و پودری
- نقطه جوش: 899 درجه سانتیگراد
کلسیم کربنات چه مزایایی دارد؟
استفاده از این ماده معدنی مزایای زیادی را به دنبال دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.
- قیمت Calcium Carbonate مقرون به صرفه است؛ در نتیجه قیمت محصول نهایی نیز کاهش پیدا میکند.
- استفاده بیشتر از این ماده باعث کاهش مصرف پلاستیک میشود؛ در نتیجه صدمات کمتری به محیط زیست و انسانها وارد میکند.
- بهکارگیری آن برای تولید لوله، مبلمان، ظروف یکبار مصرف و میز و صندلی باعث افزایش کیفیت این محصولات میشود.
- از پس دادن رنگ در تولید نایلکس و سفرههای یکبار مصرف جلوگیری میکند.
- استفاده از این ماده مانع از چسبیدن مواد به یکدیگر میشود.
کربنات کلسیم؛ آشنایی با انواع کلسیم کربنات بر اساس روش تولید
این ماده پرکاربرد با توجه به روش تولید به دو دسته تقسیم میشود که عبارتند از:
- کلسیم کربنات طبیعی یا معدنی (GCC): رایجترین روش تولید این محصول، استخراج آن از معادن سنگ آهک یا سایر سنگها است. این سنگها بعد از استخراج، با استفاده از دستگاههای مخصوص خرد شده و سپس آسیاب میشوند تا به اندازه مورد نظر برسند. کلسیم کربنات طبیعی به دلیل داشتن قیمت مناسب و فراوانی، مورد استقبال بسیاری از صنایع قرار گرفته است.
- کلسیم کربنات صنعتی یا رسوبی (PCC): راه دیگری که برای تولید این ماده وجود دارد، روش صنعتی یا رسوبی است. این ماده از طریق ایجاد واکنشهای شیمیایی تولید میگردد و به همین دلیل اندازه ذرات در آن کاملا یکنواخت میشود. همچنین خلوص کلسیم کربنات رسوبی نیز نسبت به نوع طبیعی بیشتر است. عوامل مختلفی در کیفیت تولید این ماده دخیل هستند که از جمله آنها میتوان به دما و فشار، غلظت واکنشگرها، نوع همزن و سرعت افزودن دیاکسید کربن اشاره کرد.
انواع کلسیم کربنات بر اساس نوع کاربرد
تقسیمبندی دیگری که برای این محصول وجود دارد، بر طبق نوع کاربرد است که به سه دسته زیر تقسیم میشود.
- کربنات کلسیم کوتد: در حالت عادی کربنات کلسیم مادهای آبدوست است. این مساله در ساخت یکسری محصولات مثل پلاستیک یا رنگ میتواند مشکلساز باشد. برای حل این مشکل، کربنات کلسیم را با اسپریکردن اسید استئاریک پوششدهی میکنند؛ در نتیجه خاصیت جاذب آب بودن کلسیم کربنات کاهش پیدا میکند.
- کربنات کلسیم صنعتی: این نوع از کلسیم کربنات در مصارف صنعتی مثل ساخت و ساز و تولید شیشه به کار برده میشود.
- کربنات کلسیم خوراکی: نوع خوراکی کلسیم کربنات در تولید مواد غذایی و داروها کاربرد دارد. از مهمترین فواید آن میتوان به درمان کمبود کلسیم و پوکی استخوان اشاره کرد.
کاربردهای کلسیم کربنات چیست؟
ویژگیها و مشخصات این ماده معدنی باعث شده تا بهعنوان ماده اولیه در ساخت بسیاری از محصولات مورد استفاده قرار بگیرید. از مهمترین کاربردهای کلسیم کربنات میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1. صنعت ساختمان
کلسیم کربنات با داشتن خواصی همچون استحکام بخشی و چسبندگی، اصلیترین ماده در تولید بتن، سیمان و گچ به شمار میرود. این ماده کمک میکند تا بتن و سیمان کیفیت بهتری داشته باشند. همچنین از این ماده بهعنوان پرکننده در تولید مصالح ساختمانی مثل آجرهای سفالی و بلوکهای سیمانی استفاده میکنند. بهتر است بدانید پرکننده به موادی گفته میشود که برای پرکردن فضای خالی بین ذرات اصلی مصالح ساختمانی به کار میرود. از آنجایی که این مواد قیمت کمتری دارند، هزینه نهایی پروژه تا مقدار قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
زمانی که این ماده به سیمان یا گچ اضافه میشود، حجم این مواد افزایش پیدا کرده و هزینه تولید نیز به همان نسبت کاهش مییابد. همچنین استفاده از کلسیم کربنات در تولید رنگ نیز باعث میشود تا پوششدهی آن بیشتر شود.
2. کاربرد کلسیم کربنات در صنعت کاغذسازی
از دیگر کاربردهای این ماده معدنی میتوان به صنعت کاغذسازی اشاره کرد. استفاده از این ماده در این صنعت باعث افزایش سفیدی کاغذ، درخشندگی آن و بهبود خاصیت چاپپذیری میشود. همچنین هزینههای تولید را به مقدار قابل توجهی کاهش میدهد. در کنار این موارد، این ماده بهعنوان یک عامل تثبیتکننده در تولید کاغذ به شمار میرود تا از زرد شدن کاغذ جلوگیری شود.
3. صنعت رنگ
استفاده از Calcium Carbonate در تولید رنگ باعث افزایش پوششدهی آن میشود. همچنین بهعنوان یک عامل ماتکننده، نقش بسیار مهمی در تولید رنگهای مات دارد. این ماده میتواند با کاهش هزینههای تولید، جلوی ایجاد ترک و خرابیهای زودرس رنگها را بگیرد.
4. صنایع داروسازی
این ماده کاربردهای زیادی در صنعت داروسازی دارد که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- استفاده بهعنوان مکمل کلسیم: کلسیم یک ماده مهم برای سلامت استخوانها، ماهیچهها، دندانها و سیستم عصبی است. این ماده به دلیل داشتن قیمت مناسب و دسترسی راحت، بهترین انتخاب برای تولید مکملهای کلسیم به شمار میرود.
- تولید آنتیاسیدها: این ماده معدنی خاصیت قلیایی دارد و میتواند اسید معده را خنثی کند؛ از این رو از آن برای درمان رفلاکس معده، سوء هاضمه و سوزش سر دل استفاده میکنند.
- عامل رقیقکننده: این ماده معدنی قادر است غلظت مواد فعال دارو را کاهش داده و خواص فیزیکی آن را بهبود دهد.
- استفاده بهعنوان پرکننده: از این ماده در تولید کپسولها، قرصها و پودرهای دارویی بهعنوان پرکننده برای افزایش حجم دارو، کاهش هزینه تولید و بهبود جریانپذیری پودرها استفاده میکنند.
- پوشش قرص: کاربرد بعدی کلسیم کربنات در صنعت داروسازی استفاده بهعنوان پوشش قرصها است. این پوشش از دارو در برابر رطوبت، نور و هوا محافظت میکند.
5. صنعت تولید مواد غذایی
در صنعت مواد غذایی از کربنات کلسیم برای افزایش ماندگاری مواد غذایی، بهبود بافت آنها، تنظیمکننده PH، تثبیتکننده و عامل ضد کپک استفاده میکنند. همچنین بهعنوان یک منبع کلسیم نیز در تولید برخی محصولات مورد استفاده قرار میگیرد. از دیگر کاربردهای کلسیم کربنات میتوان به افزایش سفیدی، کاهش براقیت و بهبود خواص رئولوژیکی اشاره کرد.
استفاده از این ماده معدنی در صنعت مواد غذایی مزایای زیادی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- کاهش هزینهها
- افزایش ایمنی مواد غذایی (بیخطر و غیرسمی است.)
- سازگاری با محیط زیست
- روشهای تولید کلسیم کربنات
6. صنعت کشاورزی
از این ماده معدنی در صنعت کشاورزی برای بهبود وضعیت خاک و بهتر کردن شرایط رشد گیاهان استفاده میکنند. از مهمترین کاربردهای این ماده معدنی در کشاورزی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- تامین کلسیم گیاهان: این ماده بهعنوان منبع اصلی کلسیم عمل کرده و شرایط بهتری را برای رشد گیاهان فراهم میکند.
- کاهش میزان اسید خاک: از آنجایی که این ماده حالت قلیایی دارد، میتواند حالت اسیدیته خاک را کاهش دهد. زمانی که PH خاک به میزان مطلوب برسد، گیاهان خیلی راحت مواد مغذی را جذب کرده و رشد میکنند.
- افزایش فعالیت میکروبی: این ماده با تنظیم ph خاک شرایطی را به وجود میآورد تا میکروبهای مفید فعالیت بیشتری داشته باشند. همچنین این مساله باعث کاهش جذب عناصر سمی توسط گیاهان میشود.
7. صنعت تولید پلاستیک
کربنات کلسیم در صنعت تولید پلاستیک بهعنوان مواد افزودنی استفاده میشود. از مهمترین ویژگیهای این ماده میتوان به کاهش هزینههای تولید، بهبود خواص مکانیکی پلاستیک، افزایش پایداری ابعادی، بهبود خواص نوری و افزایش چگالی اشاره کرد.
8. صنعت آرایشی و بهداشتی
ویژگیهای خاص این ماده باعث شده تا در تولید لوازم آرایشی نیز به کار برده شود. برخی از کاربردهای اصلی این ماده در صنعت آرایشی و بهداشتی عبارتند از:
- پرکننده: از این ماده برای افزایش حجم محصول و ایجاد بافت نرم در آن استفاده میکنند.
- کنترل چربی پوست: از این ماده به دلیل داشتن خاصیت جذب چربی برای ساخت کرمها و محصولات ضد براق استفاده میکنند.
- سفیدکننده: کلسیم کربنات قادر است رنگ پوست و مو را روش کرده و سفیدی آن افزایش دهد.
9. کاربرد کلسیم کربنات در تولید شیشه
این ماده بهعنوان فلدسپات در تولید شیشه استفاده میشود تا دمای ذوب شیشه را کاهش دهد؛ کاهش دمای ذوب باعث میشود فرایند تولید شیشه سریع و آسان شود. همچنین کلسیم کربنات باعث افزایش مقاومت شیمیایی شیشه میشود تا امکان تولید شیشههای آزمایشگاهی و ظروف شیشهای مقاوم به وجود آید. در کنار همه این موارد، این ماده به بهبود کیفیت نهایی شیشه و تنظیم شفافیت آن نیز کمک میکند.
منابع طبیعی کربنات کلسیم
این ماده در پوسته زمین به وفور یافت میشود که از مهمترین منابع آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- سنگ آهک: این سنگ عمدتاً از کلسیت تشکیل شده و مهمترین منبع استخراج کربنات کلسیم به شمار میرود.
- سنگ مرمر: مرمر یک نوع سنگ دگرگونی تشکیل شده از کربنات کلسیم است. از این منبع برای تولید سنگهای زینتی، کاشی و سرامیک و برخی کاربردهای صنعتی خاص استفاده میکنند.
- تراورتن: این سنگ رسوبی عمدتاً از کربنات کلسیم تشکیل شده و در محیطهای غنی از کلسیم ایجاد میشود.
- سایر سنگهای رسوبی: علاوه بر سنگهای بالا، کلسیم کربنات از سایر سنگها نیز استخراج میشود.
اندازه ذرات کلسیم کربنات چه تاثیری بر روی کیفیت آن دارند؟
یکی از عوامل کلیدی و مهم در کیفیت کربنات کلسیم، اندازه ذرات است. در حالت کلی هرچقدر اندازه ذرات این ماده کوچک باشد، کیفیت محصول نهایی بهتر خواهد شد. در ادامه توضیحات بیشتری در این خصوص ارائه خواهیم داد.
- تاثیر بر خواص فیزیکی: با کوچک شدن اندازه کربنات کلسیم، مساحت سطحی خاص آن افزایش پیدا میکند؛ در نتیجه سطح تماس ذرات با محیط بیشتر شده و استحکام و یکنواختی محصول نهایی افزایش پیدا خواهد کرد.
- افزایش تراکم: ذرات کوچکتر میتوانند تراکم بیشتری به وجود آورند؛ این ویژگی در صنعت ساختمانی اهمیت ویژهای دارد و استحکام سازه را افزایش میدهد.
- افزایش سختی و مقاومت به سایش: تاثیر دیگری که اندازه ذرات بر روی کیفیت کربنات کلسیم دارد، افزایش سختی و مقاومت به سایش است. هر چقدر ذرات ریز باشد، مقاومت به سایش بیشتر خواهد شد.
- شفافیت و درخشندگی: ذرات ریز در صنایع کاغذسازی و پلاستیک باعث شفافیت و درخشندگی کاغذ و افزایش شفافیت فیلمهای پلاستیکی میشوند.
- حلالپذیری بهتر: ذرات ریز به دلیل داشتن سطح بیشتر، خیلی سریعتر در محلول اسید حل میشوند.
- واکنشپذیری شیمیایی: با کوچک شدن اندازه ذرات، واکنشپذیری این ماده افزایش پیدا میکند. این ویژگی در صنایع تصفیه آب و کشاورزی نقش بسیار مهمی دارد.
- پایداری حرارتی: ذرات ریزتر معمولا پایداری حرارتی بیشتری نسبت به ذرات بزرگتر دارند.
دقت داشته باشید انتخاب اندازه ذرات برای تولید محصولات نیاز به دانش تخصصی دارد و صرفا کوچک بودن ذرات باعث بهبود کیفیت محصول نخواهد شد.
آشنایی با اندازه دانهبندی کربنات کلسیم
کلسیم کربنات با توجه به نیاز صنایع با انداز دانهبندی مختلفی تولید میشود. در حالت کلی اندازه دانهبندی این ماده را میتوان به دستههای زیر تقسیم کرد.
- کربنات کلسیم با دانهبندی درشت: اندازه ذرات معمولا بین 10 تا 1000 میکرون است. از این اندازه در صنایع بهعنوان پرکننده استفاده میکنند. از مهمترین کاربردهای دانهبندی درشت میتوان به تولید مصالح ساختمانی، صنایع کاشی و سرامیک، استفاده بهعنوان خوراک دام و طیور و تولید بتن و آسفالت اشاره کرد.
- کربنات کلسیم میکرونیزه: اندازه ذرات در این حالت معمولا کمتر از 20 میکرون است. از این اندازه در صنایع تولید رنگ، کاغذ، مواد شوینده و صنایع لاستیک و پلاستیک استفاده میکنند.
- کلسیم کربنات با دانهبندی بسیار ریز: در این حالت اندازه ذرات بین 1 الی 10 میکرون است و باعث افزایش نرمی و یکنواختی محصول میشود. تولید لوازم آرایشی، پلاستیکهای نرم و انعطافپذیر و رنگهای خاص از کاربردهای این دانهبندی به شمار میرود.
- کربنات کلسیم نانو: اندازه ذرات در این حالت کمتر از 1 میکرون است. از این اندازه در صنایع الکترونیک، نانوکامپوزیتها، محصولات آرایشی و بهداشتی و تولید لاستیکهای پیشرفته استفاده میکنند.
آنالیز کربنات کلسیم و مشخص کردن درصد خلوص آن
درصد خلوص و اندازه ذرات کلسیم کربنات برای صنایع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ به همین دلیل قبل از عرضه این محصول به بازار، آزمایشهای مختلفی بر روی آن انجام میگیرد تا مشخصات شیمیایی، ویژگیهای فیزیکی، ترکیبات و درصد خلوص آن مشخص شود. برای آنالیز این ماده معدنی از روشهای مختلفی استفاده میکنند که برخی از آنها عبارتند از:
- تیتراسیون اسید – باز: یکی از روشهای رایج برای آنالیز کربنات کلسیم، حل کردن این ماده در اسیدی مثل اسید کلریدریک است. زمانی که کلسیم کربنات در اسید حل میشود، گاز دیاکسید کربن خارج میشود که با اندازهگیری آن میتوان درصد خلوص ماده را تشخیص داد.
- گرانیمتری: در این روش با اندازهگیری رسوب خشک شده کربنات کلسیم، درصد خلوص آن را مشخص میکنند.
- آنالیز حرارتی: این ماده با قرارگیری در دمای 840 الی 850 درجه سانتیگراد به اکسید کلسیم تجزیه میشود. با اندازهگیری میزان کاهش وزن در طول فرایند میتوان خلوص ماده را تعیین کرد.
بعد از انجام آنالیزهای فوق، با استفاده از فرمولهای مخصوص، درصد خلوص ماده مشخص میشود. معمولا این عدد بهتر است بین 98 الی 99.9 درصد باشد. هر چقدر این عدد کاهش پیدا کند، یعنی کربنات کلسیم خلوص کمتری دارد.
روشهای بازیافت و استفاده مجدد از کلسیم کربنات
یکی از رویکردهای مهم صنایع برای کاهش هزینهها و حفظ منابع طبیعی، بازیافت و استفاده مجدد از کربنات کلسیم است. از بازیافت در صنایعی استفاده میکنند که این ماده را به طور گسترده به کار میبرند. از جمله این صنایع میتوان به کاغذسازی و پلاستیکسازی اشاره کرد.
مراحل بازیافت کربنات کلسیم به شکل زیر است.
- در مرحله اول، ضایعات تولیدی از کارخانهها جمع آوری میشود.
- سپس این ضایعات را شستشو میدهند تا آلودگیها و ناخالصیها از آن جدا شود. در نهایت این مواد خالص شده را دوباره استفاده میکنند.
- در هنگام آسیاب کلسیم کربنات میتوان قطعات بزرگ را با استفاده از دستگاههای خردکن، ریز و دوباره آنها را آسیاب کرد.
دقت داشته باشید بازیافت این ماده به دلیل داشتن کیفیت پایین شاید امکان استفاده در برخی صنایع را نداشته باشد. با اینکه میتوان این ماده را با خلوص بالا بازیافت کرد؛ اما فرایند آن هزینهبر است.
راهنمای خرید کلسیم کربنات
در هنگام خرید کربنات کلسیم باید به مسائل مختلفی توجه کنید تا محصول خریداری شده نیازهای پروژه را به طور کامل برطرف کند. در ادامه توضیحات بیشتری در رابطه ارائه خواهیم داد.
- تعیین نوع کلسیم کربنات مورد نیاز: در قدم اول باید مشخص کنید قصد خرید کدام نوع از این ماده را دارید؛ کربنات کلسیم طبیعی یا رسوبدار. نوع رسوبدار با اینکه دارای خلوص و اندازه ذرات یکسانی است؛ اما قیمت بیشتری دارد. در نقطه مقابل، نوع طبیعی دارای قیمت مناسبی است.
- بررسی کیفیت و خلوص: در قدم بعدی با توجه به کاربرد لازم است درصد خلوص مشخص شود؛ این موضوع در کاربردهای خوراکی و دارویی اهمیت ویژهای دارد. همچنین اندازه ذرات را نیز باید بررسی کنید؛ اندازههای ریز برای تولید کاغذ و رنگ و اندازههای درشت برای مصارف ساختمانی مناسب هستند.
- بررسی مشخصات فنی و استانداردها: مطمئن شوید دارای گواهینامههای کیفی و استانداردهای لازم است، به ویژه اگر در صنایع حساس مانند داروسازی و غذایی استفاده میشود.
- مقایسه قیمتها: از آنجایی که قیمت این محصول با توجه به کیفیت و نوع آن تغییر پیدا میکند، حتما قیمت آن را از چند تامینکننده استعلام کنید.
چنانچه در رابطه با خرید این محصول نیاز به راهنمایی بیشتری داشتید با کارشناسان پودرسازان خلیج فارس تماس بگیرید.
روشهای بستهبندی و حمل و نقل کربنات کلسیم
کلسیم کربنات یک ماده حساس به رطوبت و آلودگیهای محیطی است؛ از این رو باید به صورت مناسب بستهبندی شده و با دقت بالایی حمل و نقل شود. برخی از روشهای بستهبندی این محصول عبارتند از:
- کیسههای پلاستیکی
- جامبو بگ (Jumbo bags)
- بستهبندی فلهای
- کیسههای ضد رطوبت
اگر قصد انبار کردن این ماده را دارید حتما آن را در یک محیط خشک و دور از رطوبت قرار دهید. همچنین بستهها را به صورت منظم بگذارید تا فشار بیش از حد به آنها وارد نشود. عدم رعایت این موارد میتواند صدمات زیادی را به محصول وارد کند.
قیمت کلسیم کربنات
قیمت این ماده معدنی با توجه به ویژگیهای محصول، شرایط بازار، هزینههای حمل و نقل و یک سری مسائل دیگر دچار نوسان میشود؛ به همین دلیل نمیتوان قیمت ثابتی را برای این محصول در نظر گرفت. در ادامه مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار در قیمت کلسیم کربنات را بررسی خواهیم کرد.
- اندازه ذرات: هر چقدر خلوص ماده بیشتر و اندازه آن ریزتر باشد، قیمت بالاتری خواهد داشت.
- روش تولید: کلسیم کربنات رسوبی قیمت بیشتری از کربنات کلسیم طبیعی دارد.
- حجم تولید و عرضه: با افزایش تقاضا برای یک محصول و کاهش عرضه آن، قیمتها روند افزایشی پیدا میکنند؛ اما اگر تقاضا کم و عرضه بیشتر باشد، قیمتها کاهش خواهند یافت.
- هزینههای حمل و نقل: هر چقدر فاصله بین مبدا و مقصد بیشتر باشد، باید هزینه بیشتری برای حمل و نقل پرداخت شود.
- نوسانات ارز: تغییر قیمت ارز در کشور بر روی همه محصولات بهخصوص محصولات معدنی تاثیر مستقیم میگذارد.
در پودرسازان خلیج فارس برای جلب رضایت حداکثری مشتریان، کلسیم کربنات با بالاترین کیفیت و مناسبترین قیمت عرضه میشود. برای استعلام قیمت این محصول با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.
چرا خرید کربنات کلسیم پودرسازان خلیج فارس را پیشنهاد میکنیم؟
پودرسازان خلیج فارس یکی از بزرگترین تولیدکنندگان پودر کلسیم کربنات در ایران است. این مجموعه علاوه بر تامین نیازهای صنایع داخلی، محصولات خود را به کشورهای دیگر نیز صادر میکند. کربنات کلسیم تولید شده توسط پودرسازان خلیج فارس مزایای زیادی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- ارائه بالاترین درصد خلوص
- کنترل کیفیت دقیق
- تولید کلسیم کربنات در دانهبندیهای مختلف
- پشتیبانی پس از فروش
- ارائه قیمتهای مناسب
در صورتی که به مشاوره تخصصی قبل از خرید نیاز داشتید، با کارشناسان مجموعه تماس بگیرید.